stilleweek

‘Stille week’

Na een bruisende bazar en Palmpasen is nu de ‘Stille Week’ begonnen. Iedere dag organiseert de Ontmoetingskerk bijeenkomsten om toe te leven naar Pasen. Een week van, rust, bezinning, stilte, inkeer en hoop.

  • Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 maart zijn er korte avondgebeden in de Dorpskerk, Kerkweg 19 Maarssen van 19:30-20:00 uur. Een prachtige samenwerking met de Ichtusgemeente. Bij een avondgebed lezen we een paar Bijbelteksten, we zingen en zijn samen stil.
  • Donderdagavond 24 maart 19:30 Dorpskerk, Witte Donderdag. Midden in de Stille week is dat een vrolijke viering. We horen het verhaal hoe Jezus het Paasfeest viert en daarbij de voeten van de leerlingen gaat wassen. Net als Jezus en zijn leerlingen delen we brood en wijn/druivensap met elkaar. Een zanggroep zingt met ons mee.
  • Vrijdagavond 25 maart, Goede Vrijdag, 19:30 uur Open Hof, Kerkweg 60. Op deze avond staat het lijden en sterven van Jezus centraal. Dit jaar met medewerking van het koor Upstairs die liederen uit Jesus Christ Superstar zal zingen.
  • Zaterdag 26 maart, Stille Zaterdag, 22:00 uur Dorpskerk. In een donkere kerk wachten we op het Licht. De nieuwe paaskaars wordt binnengedragen en met kleine kaarsjes geven we het licht aan elkaar door. We delen niet alleen het licht maar ook brood en wijn want er is reden tot feest: we vieren de opstanding van Jezus. De zanggroep en solisten maken er een bijzondere dienst van.
  • Zondag 27 maart, 10:00 uur Open Hof. Feestelijke paasmorgendienst. Voor iedereen is er een gratis Matteüs evangelie in Gewone Taal. Voor jezelf of om weg te geven en de hoop van Pasen te delen.

Bij de diensten van de Ontmoetingskerk is iedereen altijd welkom, waar je ook vandaan komt of wie of wat je ook bent.
stilleweek

Geplaatst in Nieuws.