Sluijsoord

Ontmoetingskerk Maarssen te gast bij Woonzorgcomplex Villa Sluysoort

SluijsoordOp dinsdagavond 16 februari waren zo’n 20 gemeenteleden van de Ontmoetingskerk in Maarssen te gast bij Woonzorgcomplex Villa Sluysoort in Op-Buuren. Dit bezoek sloot mooi aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland ‘Goede Buren’. Kerk-zijn vindt niet alleen plaats binnen de muren van de kerk. Juist buiten de kerk is een belangrijke taak voor de kerk weggelegd om zichtbaar te zijn in de samenleving.

De Ontmoetingskerk is opgedeeld in een aantal secties/wijken en iedere wijk organiseert minimaal één keer per jaar een wijkavond waarin gemeenteleden uit de wijk de gelegenheid krijgen elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten. Dit keer was gekozen voor een iets andere invulling dan men gewend is bij een ‘gewone’ huiskameravond. We waren te gast bij onze ‘buren’: Woonzorgcomplex Villa Sluysoort in Op-Buuren waar ca. 15 ouderen/echtparen een luxe oudedagsvoorziening genieten. We werden gastvrij ontvangen door verzorgende Floor die samen met haar keukenbrigade een heerlijke maaltijd verzorgde voor bewoners en gemeenteleden van de Ontmoetingskerk.

Als ‘gasten uit de kerk’ hielpen de gemeenteleden van de kerk natuurlijk een handje mee in de bediening. Daarna gingen we met elkaar in gesprek rondom het spel ‘Kaarten op Tafel’. Op een ontspannen manier konden we kennis maken met onze ‘buren’ uit de kerk. De gemeenteleden hadden gezorgd voor heerlijke taart bij de koffie. Het was een geslaagde avond.

Wie weet zijn we een volgende keer op een andere locatie te gast in Maarssen? En uiteraard zijn de buren van de kerk van harte welkom voor een bezoek aan de Ontmoetingskerk Maarssen, Kerkweg 60 te Maarssen. www.ontmoetingskerkmaarssen.nl
(Klik op de foto om nog meer foto’s van het bezoek te zien)

 

Geplaatst in Nieuws.