Verslag studiereis Ds. Codé en Ds. Blokland in de Ark

Op 9 februari 2016 zullen Ds Codée ( Ichtusgemeente Maarssendorp) en ds Blokland (Ark-gemeente Maarssenbroek), verslag doen van hun ervaringen tijdens de studiereis naar China in oktober vorig jaar. Deze was georganiseerd door de landelijke PKN in samenwerking met Kerk in Aktie. We maakten kennis met de officiële Protestantse Chinese Kerk die daar explosief groeit. Ook bezochten we enkele katholieke kerken. Elke week openen drie nieuwe kerken hun deuren. Een heel verschil met de situatie in Nederland. Het aantal christenen is in 35 jaar tijd gegroeid van naar schatting 1,5 miljoen, ondergronds overgebleven na de Culturele Revolutie, naar tussen de 50 en 80 miljoen. Na de periode van Mao mogen kerken weer bestaan. Wat trekt hen zo aan in het geloof? De afgelopen maanden hebben we af en toe al wat verteld in eigen gemeente. Nu willen we dat breder presenteren voor geïnteresseerden van alle kerken in Maarssen. Van harte welkom!

Geplaatst in Nieuws.