Dienst van de eenheid in de Heilig Hart parochiekerk op zondag 17 januari 2016.

In de week van gebed voor de eenheid van de christenen organiseert de Raad van Kerken Maarssen op zondag 17 januari om 10 uur een oecumenische viering in de Heilig Hart parochiekerk in Maarssen-Dorp. Iedereen uit welke kerk dan ook is daarbij van harte welkom. Verschillende voorgangers verlenen aan deze dienst hun medewerking, de overweging zal dit jaar verzorgd worden door ds. Jochem Stuiver van de Ontmoetingskerk Maarssen-Dorp.
Het thema dit jaar is “Het woord is aan jou.” Naar aanleiding van 1 Petrus 2:9-10
Het thema is voorbereid door Christenen uit Letland. In hun missionaire enthousiasme zeggen de letten tegen ons ‘Jullie zijn Gods volk en geroepen om zijn grote daden te verkondigen.”. Zij weten ook aan den lijven welk een voorrecht het is om in vrijheid je geloof te kunnen beleven.
De raad van Kerken Nederland schrijft over deze zondag: “Christenen over de hele wereld bezinnen zich in de Week van gebed op de gerechtigheid, de goedheid en de eenvoud om met God door het leven te gaan.
Voor kinderen van de basisschool is er kindernevendienst tijdens de overweging en er is crèche voor de allerkleinsten.
(de dienst is inmiddels geweest en is terug te luisten/te bekijken via deze link: http://kerkdienstgemist.nl/assets/1255649-Oecumenische-viering-van-Eenheid#.VpumYxGF4jM)

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.