benefiet

11 oktober Benefiet kerkdienst vluchtelingen

benefietEen ‘benefiet kerkdienst’? Bestaat dat? Nee, maar soms moet je iets uitvinden als de nood hoog is. Vandaar dat de eerste ‘nieuwe ontmoetingsdienst’ voor jong en oud in het teken zal staan van de hulp aan en ontmoeting met vluchtelingen en hun begeleiders.

Zo zamelen we deze zondag zoveel mogelijk geld in voor vluchtelingen die in de regio rond Syrië worden opgevangen. De kampen daar zijn overvol en hulp is dringend nodig. Een babypakket met o.a. luiers en lotiondoekjes kost 22 euro. 30 voedselpakketten met o.a. sap en energierepen kost 240 euro. Een grote tent waarin 20 mensen droog en veilig kunnen uitrusten kost 900 euro. Zouden we met elkaar deze zondag tenminste 1 tent kunnen opzetten? De diaconie zal deze collecte in ieder geval verdubbelen. 100% rendement krijg je bij geen enkele bank, alleen in de kerkbank!!

benefietEen ‘benefiet kerkdienst’? Bestaat dat? Nee, maar soms moet je iets uitvinden als de nood hoog is. Vandaar dat de eerste ‘nieuwe ontmoetingsdienst’ voor jong en oud in het teken zal staan van de hulp aan en ontmoeting met vluchtelingen en hun begeleiders.

Zo zamelen we deze zondag zoveel mogelijk geld in voor vluchtelingen die in de regio rond Syrië worden opgevangen. De kampen daar zijn overvol en hulp is dringend nodig. Een babypakket met o.a. luiers en lotiondoekjes kost 22 euro. 30 voedselpakketten met o.a. sap en energierepen kost 240 euro. Een grote tent waarin 20 mensen droog en veilig kunnen uitrusten kost 900 euro. Zouden we met elkaar deze zondag tenminste 1 tent kunnen opzetten? De diaconie zal deze collecte in ieder geval verdubbelen. 100% rendement krijg je bij geen enkele bank, alleen in de kerkbank!

Om zoveel mogelijk mensen ook van buiten de gemeente te betrekken is er een professioneel combo uitgenodigd. Dit zijn zangeres Eveline Cocu en zanger Jorginho Paunussa (zij verzorgen de achtergrond vocals bij artiesten als Nick & Simon), bassist Wilco van Esschoten (o.a. bassist van de EO Beamband en Ralph van Manen) en Dennis de Bruijn op de piano die ook al veel artiesten heeft begeleid van Berdien Stenberg tot Kees Kraayenoord. Ze spelen en zingen een aantal Nederlandstalige liedjes van Nick & Simon, Marco Borsato en anderen. Allemaal een beetje in de stijl van The Passion en afgewisseld met teksten, interviews en samenzang.

Het is de bedoeling om speciaal ook vluchtelingen in ons midden te verwelkomen deze morgen samen met hun begeleiders. U kunt hen na de dienst bij de koffie ontmoeten. Ook zal er de laatste informatie worden gedeeld over wat u en jij praktisch kunt doen om te helpen of welke spullen we kunnen inzamelen.

Kortom, dit wordt een bijzondere bijeenkomst. Neem zoveel mogelijk mensen mee naar deze laagdrempelige dienst. In de Dorpskerk is plaats genoeg. Aanvang 10:00 uur. ds. Jochem Stuiver

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.