leeszaal

Nieuw experiment: Studie-leeszaal-Open Hof (Kerkweg 60 Maarssen)

In Trouw van 12 mei stond een artikel over ‘Study Share’. Dat zijn mensen die bij elkaar gaan zitten om te studeren of om een boek te lezen. Heel schools maar wel effectief! Omdat je leeszaalde discipline van stil zijn en doorwerken die voor lezen en studeren nodig is, uitbesteedt aan de groep. Zo kom je minder aan ‘soggen’ toe (Studie Ontwijkend Gedrag) of als je meedoet aan de Bijbeluitdaging aan ‘boggen’ (Bijbel Ontwijkend Gedrag). Daar lijkt is een kerk een uitstekende plek voor als huis van o.a. stilte, studie en bezinning. Een leesplek voor alle inwoners uit ons dorp. Op de foto geeft koster Wim van Huisstede het goede voorbeeld.

Het werkt als volgt: je komt bij elkaar en zet je telefoon en alle andere dingen die kunnen afleiden uit. Je gaat 45 minuten in stilte lezen, studeren, aan je paper schrijven, je boek lezen, je hertentamen voorbereiden etc. Er wordt niet gesproken. Dan gaat er een bel en heb je 15 minuten pauze. Dan weer 45 minuten lezen en klaar. De liefhebber kan nog na blijven praten. Een deelnemer aan de Bijbeluitdaging bijvoorbeeld leest zo in slechts één avond de hoeveelheid tekst voor ongeveer anderhalve leesweek! Dus, ga niet naar de BSO maar kom naar de SLO (Studie-Leeszaal-Open Hof).

Dinsdagavond 23 juni en woensdagavond 1 juli is de leeszaal geopend. Ook op de woensdagavonden 19 augustus en 26 augustus. De start is stipt om 19:45 uur dus zorg dat je op tijd bent.

  • 19:30 uur inloop en plek zoeken
  • 19:45-20:30 lezen
  • 20:30-20:45 pauze met koffie en thee
  • 20:45-21:30 lezen
  • 21:30 einde en weer naar huis of blijf nog wat drinken, napraten en mensen ontmoeten aan de bar.

Voor meer informatie of als je zelf een keer een toezichthouder wilt zijn (graag!) laat het me weten, ds. Jochem Stuiver, e-mail jhstuiver@ontmoetingskerkmaarssen.nl

Geplaatst in Nieuws.