honkerskamp

Honkerskamp 2015

honkerskampOp zaterdag 13 en zondag 14 juni gingen we voor de eerste keer met de Honkers op kamp. Maar liefst 19 kinderen hadden zich aangemeld! (Klik op de foto om naar alle foto’s te gaan)

YMCA-kamp
We vertrokken op zaterdag rond 10.30 uur vanaf de Open Hof richting het YMCA-kamp in Leusden. Na een wat druilerige start klaarde het weer als snel op en ’s middags brak de zon echt goed door. De stemming zat er meteen goed in. Na aankomst op het kampeerterrein kon iedereen eerst zijn/haar spullen naar de tent brengen, de boel installeren en het terrein verkennen. De grote airtrampoline pal naast ons veld ‘Keuken’ wat meteen bij iedereen favoriet.

Wie was er weer de weg kwijt….?
s’Middags gingen we de bossen rondom Leusden verkennen met een tekenspeurtocht. Nee….niet van die vieze gevaarlijke beestjes maar met een plattegrond met tekeningen moest ieder groepje de weg weer terug zien te vinden. Dat verliep bij de meeste groepjes goed, maar het groepje met leider Mark bereikte ineens via de totaal andere kant het kampeerterrein naar een uur door het bos gestruind te hebben. We hadden inmiddels al eerder via Bianca gehoord dat Mark een ster is in de weg kwijt raken…..

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni gingen we voor de eerste keer met de Honkers op kamp. Maar liefst 19 kinderen hadden zich aangemeld!

YMCA-kamp
We vertrokken op zaterdag rond 10.30 uur vanaf de Open Hof richting het YMCA-kamp in Leusden. Na een wat druilerige start klaarde het weer als snel op en ’s middags brak de zon echt goed door. De stemming zat er meteen goed in. Na aankomst op het kampeerterrein kon iedereen eerst zijn/haar spullen naar de tent brengen, de boel installeren en het terrein verkennen. De grote airtrampoline pal naast ons veld ‘Keuken’ wat meteen bij iedereen favoriet.

Wie was er weer de weg kwijt….?
s’Middags gingen we de bossen rondom Leusden verkennen met een tekenspeurtocht. Nee….niet van die vieze gevaarlijke beestjes maar met een plattegrond met tekeningen moest ieder groepje de weg weer terug zien te vinden. Dat verliep bij de meeste groepjes goed, maar het groepje met leider Mark bereikte ineens via de totaal andere kant het kampeerterrein naar een uur door het bos gestruind te hebben. We hadden inmiddels al eerder via Bianca gehoord dat Mark een ster is in de weg kwijt raken…..

Spektakel op de zeephelling
Toen iedereen behoorlijk verhit was, mochten de kids zich eindelijk in badkleding hijsen, op naar de zeephelling. Het werd een echt waterspektakel, naar boven lopen was niet voor iedereen even gemakkelijk. Een half uurtje was eigenlijk te kort maar een volgende groep was aan te beurt. Daarna konden we weer vrij spelen. De corveeploeg stond al weer in de starthouding voor het avondeten (soep, pasta bolognese en een chocoladetoetje).

Kampvuur
Na het eten hebben we een parcours afgelegd op de driepersoons (zware) steppen. Iedereen was inmiddels zo smerig geworden dat een lekkere schone douche geen overbodige luxe was. Daarna was het tijd om het kampvuur op te stoken. Het werd al een beetje schemerig en we mochten gezellig marshmallows en broodjes bakken aan stokken uit het bos. Een mooie afsluiting van een prachtige dag. Na wat geroezemoes vielen de meeste kinderen rond 23.00 uur in slaap en was het tijd voor de leiding. Bij een nasmeulend kampvuurtje genoten wij na van deze dag onder het genot van een drankje en een ‘stafhap’.

Viering
De mannelijke leiding viel rond 1.00 uur als een blok in slaap terwijl de dames ieder uurtje van de klok voorbij hoorden tikken. Het kostte enige moeite om zondagochtend weer op gang te komen. Dit ging helaas ten koste van de ochtendgymnastiek maar we hadden niet de indruk dat de meeste kinderen dit erg vonden. Na het ontbijt hadden we onze eigen ‘kerkviering’. We gingen in vier groepjes uit elkaar, hebben een gedeelte uit een nieuwe bewerking van 1 Korinthe 12 gelezen (een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat) en hebben we met de kinderen gesproken over hun beleving van de kerk en wat voor hen belangrijk is in de kerk.

Afscheid Tom
Daarna gingen we nog een spelletje midgetgolf spelen in het bos. Tijdens de lunch namen we een kort momentje om stil te staan bij het afscheid van Tom Pastoor. Hij gaat na de zomervakantie naar de middelbare school. Wij danken Tom bij deze nogmaals voor zijn trouwe bezoek en actieve bijdrage aan de Honkers. Na de lunch hebben we nog levend stratego gespeeld. Rond 15.00 uur gingen we huiswaarts.

We kijken met elkaar terug op twee hele gezellige dagen waarin we elkaar beter hebben leren kennen. De sfeer was goed en iedereen genoot met volle teugen. Wij mogen bovenal God hiervoor bedanken.

Doen jullie volgend jaar weer mee?

Hartelijke groet,

De kampleiding
Barry, Mark, Bianca en Ineke

Geplaatst in Nieuws.