kikker

Kerkkikker Karel

kikker

Op zondag 19 april jl. was Karel ‘Kikker van dienst’ bij Ds. Jochem Stuiver. Hij had gehoord dat, als je een kikker kust, er iets gebeurt. Een kind opperde: ‘Dan word je zelf een kikker!’, een ander kind ‘Dan word je een prins of prinses’. Inderdaad, zo gaat het sprookje. Karel veranderde niet in een prins, maar in een blije kikker.

In de overdenking kwam Ds. Jochem Stuiver hierop terug. Hij sprak over hoe fundamenteel te veranderen. Als Ontmoetingskerk, maar ook ieder persoonlijk. Over ‘deep change or sudden death’. Over jeugd die de toekomst van de kerk garandeert…

 

 

Op zondag 19 april jl. was Karel ‘Kikker van dienst’ bij Ds. Jochem Stuiver. Hij had gehoord dat, als je een kikker kust, er iets gebeurt. Een kind opperde: ‘Dan word je zelf een kikker!’, een ander kind ‘Dan word je een prins of prinses’. Inderdaad, zo gaat het sprookje. Karel veranderde niet in een prins, maar in een blije kikker.

In de overdenking kwam Ds. Jochem Stuiver hierop terug. Hij sprak over hoe fundamenteel te veranderen. Als Ontmoetingskerk, maar ook ieder persoonlijk. Over ‘deep change or sudden death’. Over jeugd die de toekomst van de kerk garandeert… wat hebben we hen eigenlijk te bieden, behalve een paar jeugddiensten per jaar? Over Petrus, die de rots is waarop Jezus de kerk wilde bouwen. Het hangt van Petrus zelf af, van u en van mij. Wat is goed voor onze kerk, wat hebben wij Maarssen te bieden en wat waren diensten van jaren geleden waar je nu nog over spreekt? Denk er eens over na en kom met suggesties.

Als iemand jou vraagt: wat is jouw diepste verlangen… wat zeg je dan? Als je dat ontdekt, kan je leven pas veranderen. Het zegt iets over wat jij het liefste doet, wat je in je leven gemist hebt. Kun je dit omzetten in iets goeds, iets krachtigs? Durven doen wat je raakt, voor anderen mogelijk maken wat je zelf gemist hebt. Op een niet angstige manier bij een ander betrokken zijn. Alleen dan kun je een goede leider zijn. Petrus was maar een gewone visser, maar wel een goede leider. Houding en taal zijn wat dat betreft belangrijke instrumenten.

Heb jij Mij lief? Heb je Mij waarlijk lief? De belangrijkste vraag van ons geloofsleven. Volg je Mij en waaruit blijkt dat? De weg van Jezus is radicaal anders, achterin de rij. Niet ‘ben ik in beeld, maar is de hongerige, de vreemdeling in beeld?’ Dan pas kunnen we persoonlijk en als kerk een andere koers bepalen. Dan wordt de macht voor de liefde groter dan de liefde voor de macht en koersen we samen naar een hoopvolle toekomst!

Jezus vraagt Petrus naar passie en liefde. Heb jij Mij waarlijk lief, houd je van mij? Hij wil het verlangen van Petrus’ hart weten, weer wakker kussen, de prins in hem naar boven halen. Want Petrus was een koele kikker, die overal heen sprong…

Geplaatst in Nieuws.