Terugblik op 23 maart jl.

Het was een mooie avond maandag 23 maart 2015 met deelnemers aan de Bijbeluitdaging. Marja Verburg, eindredactrice van de Bijbel in Gewone Taal nam ons mee in het ontstaan daarvan.
Meer dan 60 mensen waren naar deze avond toegekomen en het was leuk om sommige deelnemers nu voor het eerst in het echt te ontmoeten! Voorafgaand was er de Manna-maaltijd voor de liefhebbers. Hoewel de maaltijd niet groots was, had iedereen genoeg en er was zelfs over! Dat kan natuurlijk haast niet anders met allemaal bijbellezers wink-emoticon
Je kunt de lezing terugluisteren via soundcloud.com 

Achteraf schreef Marja Verburg ons nog:
Ik had gisteravond de mensen nog een hart onder de riem willen steken: houd vooral vol met bijbellezen, het is de moeite waard! Zeker, er komt ook in latere Bijbelboeken nog geweld voor, maar er zijn ook zoveel mooie parels en bijzondere verhalen, het zou jammer zijn als mensen om het geweld zouden afhaken. Zelf was ik bijvoorbeeld heel verrast door het Bijbelboek Spreuken, wat ik eigenlijk helemaal niet kende. Er wordt nauwelijks over gepreekt. In de vertaling van de BGT zitten er zulke mooie (en soms ook grappige) spreuken tussen, veel wijsheid – ook voor nu. Maar ook in het boek Koningen staan bijzondere verhalen, Ruth en Esther zijn prachtige korte Bijbelboeken, Hooglied, Prediker…

En het belangrijkste: Als je doorleest, zie je het grotere verband van hoe God met mensen optrekt, hoe hij steeds weer opnieuw met ons begint. Het is belangrijk dat mensen in gesprek blijven over wat ze lezen.

Hierbij nog een link naar de blog van Roelien Smit die schreef over het geweld: bijbelingewonetaal/…

En verder is er een mooi boekje van Hetty Lalleman: Is dit onze Vader? Waarom ik van de God van het Oude Testament houd.

Hartelijke groet, veel succes!

Marja Verburg

(klik hier voor een aantal foto’s van de avond)

Geplaatst in Nieuws Bijbeluitdaging 2015.