koor antoine oomen

ANTOINE OOMEN KOMT NAAR MAARSSENBROEK

Een samenwerking tussen de wijkgemeente De Ark, de Verrijzenisgemeenschap uit Maarssenbroek en de wijkgemeente Ontmoetingskerk uit Maarssen, maakt het mogelijk dat het KOOR VOOR koor antoine oomenNIEUWE NEDERLANDSE RELIGIEUZE MUZIEK naar Maarssenbroek komt. Het koor staat onder leiding van componist/dirigent Antoine Oomen (bekend van de melodieën van liederen als “Licht dat ons aanstoot in de morgen” en “De steppe zal bloeien”). De bekende pianist Roland Aalbers begeleidt het koor op de vleugel. Een eerder meezingconcert was twee jaar geleden een dermate groot succes dat besloten is opnieuw een concert te organiseren op ZONDAG 26 APRIL aanstaande in KERKCENTRUM ‘DE ARK’ – Duivenkamp – Maarssenbroek. Het concert begint om 16.00 uur en duurt een uur tot anderhalf uur. Om de kosten van dit evenement te dekken wordt een bijdrage gevraagd van € 5,–.

Bert de Roock, ouderling liturgie en eredienst Ontmoetingskerk
Ds. Ronald Blokland, de Ark
Herman Valen, Verrijzenisgemeenschap en lid van het NNRM-koor.

Een samenwerking tussen de wijkgemeente De Ark en de Verrijzenisgemeenschap uit Maarssenbroek en de wijkgemeente Ontmoetingskerk uit Maarssen, maakt het mogelijk dat het KOOR VOOR NIEUWE NEDERLANDSE RELIGIEUZE MUZIEK naar Maarssenbroek komt. Het koor staat onder leiding van componist/dirigent Antoine Oomen (bekend van de melodieën van liederen als “Licht dat ons aanstoot in de morgen” en “De steppe zal bloeien”). De bekende pianist Roland Aalbers begeleidt het koor op de vleugel. Een eerder meezingconcert was twee jaar geleden een dermate groot succes dat besloten is opnieuw een concert te organiseren op ZONDAG 26 APRIL aanstaande in KERKCENTRUM ‘DE ARK’ – Duivenkamp – Maarssenbroek.

De bekende dichter/theoloog Huub Oosterhuis heeft vele Psalmen “hertaald/herdicht” en componist Antoine Oomen zette er prachtige melodieën onder. Het nieuwe concertprogramma heeft als titel “Nieuw licht over de aarde”. Het omvat onder andere de Psalmen 3, 55, 85, 97, 112 en 131, maar bijvoorbeeld ook een nieuwe toonzetting op het Zonnelied van Franciscus van Assisi en op twee teksten uit Oosterhuis’ nieuwste boek “Arthur”. Van de gehele concertreeks is dit concert het enige in onze regio en biedt een unieke gelegenheid om dit concert met prachtige nieuwe liederen mee te maken. Rond Huub Oosterhuis werken meerdere componisten aan het op muziek zetten van diens teksten. In 1992 is een koor opgericht door een tweetal van deze componisten, Antoine Oomen en Tom Löwenthal. Dit koor neemt CD’s op en geeft concerten van de nieuwe liederen ter verbreiding van deze nieuwe liturgische muziek en ziet dat als haar doelstelling. (zie ook www.antoineoomen.nl) Het concert begint om 16.00 uur en duurt een uur tot anderhalf uur. Om de kosten van dit evenement te dekken wordt een bijdrage gevraagd van € 5,–. De meeste liederen kunnen worden meegezongen en muziek/tekstboekjes zijn beschikbaar. Beleef dit unieke concert mee en nodig ook mensen uit uw omgeving daartoe uit. U bent allen van harte welkom!

Bert de Roock, ouderling liturgie en eredienst Ontmoetingskerk
Ds. Ronald Blokland, de Ark
Herman Valen, Verrijzenisgemeenschap en lid van het NNRM-koor.
affische

Geplaatst in Nieuws.