Manna

23 maart: lezing eindredactrice Bijbel in Gewone Taal & Manna maaltijd

MannaMaandagavond 23 maart komt de eindredactrice van de Bijbel in Gewone Taal naar Maarssen!

Sinds het verschijnen van deze Bijbelvertaling in oktober 2014 is het een bestseller. Hoe doe je dat een Bijbel vertalen en waarom? Daarover zal drs. Marja Verburg een boeiende lezing houden die om 20:00 uur begint in Kerkcentrum Open Hof, Kerkweg 60 in Maarssen.
Iedereen is van harte welkom. Meer info op deze website onder het kopje Bijbeluitdaging 2015.
Deelnemers aan de Bijbeluitdaging kunnen al om 19:30 uur naar binnen om bij koffie en thee ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten.

 

Manna maaltijd
Voorafgaand aan de lezing van drs. Verburg is er ook een ‘manna-maaltijd’. In het Oude Testament lezen we dat het volk Israël manna kreeg te eten in de woestijn. We hebben gezocht naar een hedendaagse variant daarop. Vanaf 18:30 uur kan iedereen die dat wil een manna-maaltijd komen eten in de Open Hof. Dat is een zeer sobere maaltijd maar dat past wel in de voorbereiding op Pasen. Rond deze maaltijd krijg je alles te horen over de achtergrond en betekenis van het manna en nog een aantal andere wetenswaardigheden uit de tijd van de eerste boeken van de Bijbel. Voor deze maaltijd is het handig om je op te geven. Dat kan bij Hildy van Anken hildyvananken@gmail.com tel. 0346 551 577. Deze maaltijd is gratis, er gaat een mandje rond voor een vrijwillige bijdrage.

Hildy van Anken en Jochem Stuiver

 

Geplaatst in Nieuws Bijbeluitdaging 2015.