Groepsfoto

Bijbeluitdaging 2015 van start…

Groepsfoto
(klik op de foto om naar alle foto’s van de startavond te gaan)
Op woensdag 21 januari is in een overvol Trefpunt waar geen stoel meer bij kon, de Bijbeluitdaging 2015 gestart. Meer dan 100 mensen uit allerlei kerken en daarbuiten waren samengekomen om onder andere het Bijbelsurvivalpakket in ontvangst te nemen, tips voor het lezen te bespreken en naar een korte inleiding op de Bijbel te luisteren door ds. Jochem Stuiver.

Het was een geweldige ervaring om met zoveel verschillende mensen van jong tot oud, uit de meest uiteenlopende kerken en achtergronden samen te zijn. Voorafgaande aan de bijeenkomst had een deel van hen al genoten van een bijbelse maaltijd bestaande uit onder andere Genesis 25:34 en Deuteronomium 8:8.

De startavond eindigde met het in het donker lezen van Genesis 1. Toen we aankwamen bij het vers God zei: ’Er moet licht komen!’ werd de Paaskaars aangestoken. Aangekomen bij vers 14 en 15 waar God zegt dat er lichten moeten komen om te dienen ’als lampen aan de hemel’, gingen ook in het Trefpunt weer de lampen aan. We lazen daarna in het volle licht uit zes verschillende vertaling door tot en met Genesis 3.

Vervolgens heeft ds. Gert-Jan Codée een gebed uitgesproken voor alle aanwezigen en voor hen die op afstand meedoen. Tot slot hebben wij elkaar een reiszegen toegezongen met de woorden van lied 416 uit het Nieuwe Liedboek: “Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen.”

bijbel2De grote belangstelling voor dit project is niet onopgemerkt gebleven. Het AD plaatste een mini-interview met ds. Jochem Stuiver en dan blijkt maar weer dat zorgvuldig lezen en luisteren belangrijk is…De correspondent had er van gemaakt dat de bijbel in veertig dagen gelezen zou worden, wat echt een hele grote prestatie zou zijn! Toch het eerst maar eens proberen in veertig weken…

Succes iedereen die hieraan meedoet! Voor meer informatie over dit project of als je op de hoogte gehouden wilt worden, kun je terecht bij Hildy van Anken hildyvananken@gmail.com

Later instappen is altijd mogelijk, dan lees je van de hoofdstukken die je gemist hebt bijvoorbeeld alleen de titels, zodat je ongeveer weet wat vooraf is gegaan.
(Klik op AD artikel om naar het volledige artikel te gaan)

Geplaatst in Nieuws Bijbeluitdaging 2015.