Startavond Bijbeluitdaging 2015

Op woensdagavond 21 januari gaat de Bijbeluitdaging 2015 officieel van start. De startavond is om 20:00 uur in het Trefpunt, Kerkweg 21 Maarssen, achter de Dorpskerk in Maarssen: iedereen die meedoet met de uitdaging of overweegt mee te doen is van harte welkom!

Wat staat er op het programma?:

 • Het startschot van de pelgrimage door de Bijbel (Dat doen we niet met een pistool maar op een andere passende manier)
  • We lezen samen de eerste hoofdstukken zoals we op de slotavond samen de laatste hoofdstukken zullen lezen
  • Uitleg van hoe het rooster werkt en waar je hulpmiddelen kunt vinden
  • Uitleg van welke andere bijeenkomsten je nog kunt verwachten dit jaar ter ondersteuning
  • De mogelijkheid om in de pauze -voor wie dat wil- om ter plekke leesgroepen te vormen
   Leesgroepen zijn groepjes van ongeveer 10 personen die onderling afspreken om eens in de 4 tot 6 weken bij elkaar te komen bij iemand thuis. In de leesgroep kun je samen een gedeelte van die week lezen en de ervaringen en vragen van de afgelopen periode bespreken. Het Bijbelsurvivalpakket (zie hieronder) bevat ook suggesties hoe je dit uurtje van samenkomen kunt invullen. We proberen bij voldoende belangstelling zelf een of meer leesgroepjes in Maarssen te organiseren. Woon je daarvoor te ver dan kun je natuurlijk zelf proberen een groepje te maken of doe mee met de leesgroep op facebook: www.facebook.com/groups/bijbeluitdaging/
 • Uitreiken van het ’Bijbelsurvival pakket’ met daarin o.a. het leesrooster, praktische tips en nog een paar verrassingen
 • Het ontmoeten van je medepelgrims
 • Vergeet niet de Bijbel die je gaat lezen mee te nemen!

Op woensdagavond 21 januari gaat de Bijbeluitdaging 2015 officieel van start. De startavond is om 20:00 uur in het Trefpunt, Kerkweg 21 Maarssen, achter de Dorpskerk in Maarssen: iedereen die meedoet met de uitdaging of overweegt mee te doen is van harte welkom!

Wat staat er op het programma?:

 • Het startschot van de pelgrimage door de Bijbel (Dat doen we niet met een pistool maar op een andere passende manier)
  • We lezen samen de eerste hoofdstukken zoals we op de slotavond samen de laatste hoofdstukken zullen lezen
  • Uitleg van hoe het rooster werkt en waar je hulpmiddelen kunt vinden
  • Uitleg van welke andere bijeenkomsten je nog kunt verwachten dit jaar ter ondersteuning
  • De mogelijkheid om in de pauze -voor wie dat wil- om ter plekke leesgroepen te vormen
   Leesgroepen zijn groepjes van ongeveer 10 personen die onderling afspreken om eens in de 4 tot 6 weken bij elkaar te komen bij iemand thuis. In de leesgroep kun je samen een gedeelte van die week lezen en de ervaringen en vragen van de afgelopen periode bespreken. Het Bijbelsurvivalpakket (zie hieronder) bevat ook suggesties hoe je dit uurtje van samenkomen kunt invullen. We proberen bij voldoende belangstelling zelf een of meer leesgroepjes in Maarssen te organiseren. Woon je daarvoor te ver dan kun je natuurlijk zelf proberen een groepje te maken of doe mee met de leesgroep op facebook: www.facebook.com/groups/bijbeluitdaging/
 • Uitreiken van het ’Bijbelsurvival pakket’ met daarin o.a. het leesrooster, praktische tips en nog een paar verrassingen
 • Het ontmoeten van je medepelgrims
 • Vergeet niet de Bijbel die je gaat lezen mee te nemen!

De startavond is gratis, er staat alleen een mandje voor een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee. Ook het Bijbelsurvival pakket is gratis en wordt betaald en aangeboden door de gemeenteleden van de Ontmoetingskerk Maarssen.

De documenten in het Bijbelsurvival pakket kunnen we je ook mailen als je niet naar de avond kunt komen. Woon je in Maarssen dan kun je het wellicht een andere keer ophalen bij een van de deelnemers (laat hem of haar dan ook een pakket voor jou meenemen). Wil je het hele pakket per post ontvangen kan dat ook voor 5 euro (vanwege de verzendkosten)

Voorafgaand aan de startavond wordt een eenvoudige Bijbelse maaltijd georganiseerd waarvoor je je apart moet opgeven. Op het menu staat (o.a.) Genesis 25:34. Dat leek ons wel gepast voor onze eerste etappe door Genesis. 

De maaltijd begint om 18:30 uur in het Trefpunt, Kerkweg 21, Maarssen. Voor de maaltijd vragen we een vrijwillige bijdrage (we noemen geen bedrag, er gaat een mandje rond waar iedereen dan wat in kan doen). Kosten mogen nooit een bezwaar zijn om te komen of mee te doen. Laat liefst per ommegaande weten of je komt omdat er veel deelnemers zijn en het wat tijd kost om het allemaal te verwerken. Stuur daarvoor een e-mail naar hildyvananken@gmail.com

Geplaatst in Nieuws.