Organist

Hartelijk welkom voor organist Tromp van Goor

OrganistAan het begin van de dienst op zondag 4 januari stond dominee Jochem Stuiver even stil bij de nieuwe organist Tromp van Goor en heette hem hartelijk welkom.

Tromp van Goor (1970) werd in Zwolle geboren en begon op elfjarige leeftijd met orgellessen bij Jan Herms. Later volgde hij lessen bij Jos Mulder, John Propitius en Toon Hagen. Zijn muziekopleiding volgde hij aan de Opleiding voor Kerkmuziek te Meppel o.l.v. Nico Verrips en het vak Liturgiek o.l.v. Ds. Metselaar. Hier volgde hij ook koordirectie. Zanglessen volgde hij bij Ineke Vlogtman in Zwolle. Op zestienjarige leeftijd werd hij één van de organisten van de Zuiderkerk te Zwolle. Hij speelde tal van orgelconcerten, zangavonden en kooravonden, maar ook heeft hij tal van zangavonden in deze Zuiderkerk georganiseerd. In deze kerk is hij als het ware ‘groot’ geworden. Ook buiten Nederland heeft hij van zich laten horen. Zo speelde hij in o.a. Canada, Oostenrijk, Duitsland, Parijs en Londen.

Op dit moment is hij kerkmusicus van de Rooms Katholieke kerk van Zwolle en is hij verbonden als organist aan het Jozefkoor van de Jozefkerk en inval- organist van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek te Zwolle. Ook is hij in diezelfde Basiliek acoliet. Als organist werkt hij al sinds 1992 mee in de serie ‘Zingen in de Zomer’ op Urk. En als dirigent is hij in 2001 begonnen bij jongerenkoor Devotion in Zwolle en sinds 2004 bij het Christelijk Gemengd koor ‘Gloria Patri’ te Zwolle. Tromp is de oprichter van het kwartet ‘Voix Celestes’ die hun debuut hebben gemaakt in 2009 in Londen in de Southwark cathedral. Dit kwartet bestaat uit Annermarie Pothof, Poldi Wiersma, Peter van der Weide en Tromp zelf. Tromp heeft een aantal cd’s op zijn naam staan als begeleider, maar ook als solo-organist. In 2012 heeft hij de kerkelijke onderscheiding gekregen in de vorm van de Gregoriuspenning in zilver vanwege zijn 25 jarig jubileum als musicus.

Tromp werd van harte welkom geheten in ons midden en Jochem sprak de hoop uit op een mooie muzikale toekomst samen.

Geplaatst in Nieuws.