headerbbu

De uitdaging

headerbbu

Heb je het meest verkochte boek ter wereld wel eens helemaal van begin tot eind gelezen? Dat is best een uitdaging want het is niet altijd makkelijk. Maar met wat hulp en samen met anderen moet het in één jaar kunnen! We zijn 21 januari 2015 enthousiast gestart en eindigen 18 december 2015. Later instappen kan ook. Lees dan globaal de teksten door die je gemist hebt (bijvoorbeeld alleen de opschriften boven de hoofdstukken). Je kunt ook instappen daar waar we volgens het rooster zijn. Het leesrooster vind je onder het tabblad van de Bijbeluitdaging 2015 op deze site.
 
We raden aan voor deze uitdaging de makkelijkste bijbelvertaling tot nu toe te gebruiken: De Bijbel in Gewone taal (verschenen in oktober 2014). Maar als je liever een andere bijbelvertaling wilt lezen is dat ook prima.

Hoe gaat het in zijn werk? Met het leesrooster kun je zelf in 40 weken thuis de hele Bijbel lezen. Tussendoor zijn ook nog een paar vakantieweken gepland. Dan kun je een eventuele achterstand inhalen of gewoon lekker eens iets anders of niets lezen.

Je krijgt op allerlei manieren ondersteuning. Zo is er het Bijbelsurvivalpakket onder het tabblad Bijbeluitdaging 2015 te vinden met allerlei tips. Ook komt er voor iedere leesweek een leeshulp online om je wat op weg te helpen door de teksten heen. Verder komen in Maarssen in de loop van het jaar een aantal bijeenkomsten waar we leesblaren doorprikken, vermoeide hersenspieren masseren, waar je vragen en ervaringen kunt delen.

Tot slot kun je op de facebookpagina www.facebook.com/groups/bijbeluitdaging opmerkingen en ervaringen kwijt en kunnen we elkaar helpen. Je kunt dus volledig online meedoen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een leesgroepje vormen in je eigen woonplaats.

Je kunt deze uitdaging zien als een lange wandeltocht, een pelgrimage van het eerste bijbelboek Genesis tot het laatste bijbelboek Openbaringen. Je doet het in eerste instantie voor jezelf maar het helpt om te weten dat je deze lange afstand niet alleen loopt. Een pelgrim weet dat niet het einddoel het belangrijkste is maar juist al die ontmoetingen onderweg. Bij dit leesavontuur zul je dan ook van alles tegenkomen, diepe dalen maar ook prachtige vergezichten. Een avontuur!

Als je iedere week de leeshulp in de mailbox wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar Hildy van Anken hildyvananken@gmail.com. Iedereen binnen en buiten Maarssen kan hieraan vrijblijvend en kosteloos meedoen.

Wie de eindstreep haalt krijgt een certificaat dat je deze uitdaging hebt volbracht. Durf jij deze Uitdaging van 2015 met ons mee aan te gaan? Je bent van harte welkom om het te proberen! Voor meer informatie mail Hildy van Anken hildyvananken@gmail.com of ds. Jochem Stuiver jhstuiver@ziggo.nl

Geplaatst in Ongecategoriseerd.