10 korte films over ethiek

Het nieuwste initiatief van de Raad van Kerken Maarssen is een programma waarin we de schitterend verfilmde Dekaloog van de Poolse filmregiseur Krzysztof Kieślowski samen bekijken en bespreken. Dit vindt plaats op verschillende locaties in Maarssendorp en Maarssenbroek en wordt door verschillende sprekers begeleid.

De films betrekken jou als kijker actief in de zoektocht naar wat goed is. Wat zou jíj doen? Hoe ga je om met de consequenties van je keuze, hoe leef je verder?

Twee seizoenen lang zullen verschillende sprekers tien films en hun ethische vragen aan de orde stellen. Hieronder staat het overzicht van het programma aangeboden door de Raad van Kerken Maarssen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan één of meerdere van deze gesprekken. 

  • Maandag 27 oktober 2014: 1e film – “Vereer naast mij geen andere goden” in het Honk links naast de Dorpskerk Maarssen o.l.v. Ds. Ina de Boon.
  • Dinsdag 2 December 2014 : 2e film – “Misbruik de naam van God niet” in kerkelijk centrum de Ark in Duivenkamp o.l.v. Ds. Jochem Stuiver.
  • Dinsdag 13 Januari 2015: 4e film – “Toon eerbied voor uw vader en uw moeder” in de Pastorie van de RK kerk Maarssendorp o.l.v. Pastor Jos van Os.
  • Maandag 16 Februari 2015: 8e film – “Lieg niet tegen uw naaste” in de Open Hof in Maarssen o.l.v. Ds. Piet Vellekoop.
  • Maandag 13 April 2015: 10e film – “Begeer niets dat van uw naaste is” in kerkgebouw de Hoeksteen aan de Diependaalsedijk in Maarssen.
  • Publicatie en verder info over de films seizoen 2015-2016 volgt.

Alle avonden beginnen om 20 uur en de koffie is klaar van 19:45 uur.

2015-dekalog.jpg

(Klik op de foto voor het volledige programma)

 

Geplaatst in Nieuws.