vergadering klein

Gemeentevergadering steunt (verdere) vereniging

vergadering kleinTijdens een – ondanks de prachtige zomerweer – goed bezochte gemeentevergadering, heeft de kerkenraad het voorgenomen besluit tot (verdere) vereniging aan de gemeenleden voorgelegd.

Voorzitter van de kerkenraad Jaap Fokker opende de vergadering met een door Ds. Jochem Stuiver geschreven overdenking (Jochem kwam door omstandigheden iets later). Bert de Roock lichtte aan de hand van een PowerPoint presentatie de verder vereniging toe.

Door de vereniging ontstaat één Protestantse gemeente Maarssen met drie wijkgemeenten: De ark, Dorp 1 (werknaam voor Hervormd 1 + Open hof) en Dorp 2 (werknaam voor Hervormd 2). Deze volgende en finale stap in het verenigingsproces is met name van toepassing op de organisatie (er komt 1 algemene kerkenraad waarin elk van de drie wijkgemeenten met 4 personen vertegenwoordigd is) en de financiën/vermogens. Verdere (inhoudelijke) toelichting komt in de volgende Kerk op weg.

Bert de Roock bedankte de leden van de SOW werkgroep, de kerkrentmeesters en alle andere overige gemeenteleden die het verenigingsproces tot een succes hebben gemaakt. Ook voor Bert zelf was er applaus.

Nadat een alle vragen ter opheldering naar tevredenheid waren beantwoord, bleek dat de vergadering het voorgenomen besluit van harte ondersteund.

(klik op de foto…)

Geplaatst in Nieuws.