Samen op weg naar Pasen

Inkeer, bezinning en gebed
*
3 ontmoetingsplekken in Maarssen
*
3 sobere maaltijden
*
3 maandagen
*
U bent welkom.

Sobere maaltijden in de 40-dagentijd
In de 40-dagentijd wordt op drie ontmoetingsplekken in Maarssen een sobere maaltijd, een vastenmaaltijd, gehouden.

Vasten kan iedereen op eigen wijze doen, de een onthoudt zich van een of meerdere maaltijden per dag, de ander onthoudt zich van luxe of actief zijn op de sociale media. De een vast een dag per week, de ander iedere dag.

Het klinkt wat tegenstrijdig: een sobere maaltijd, vasten en toch eten? Met de sobere maaltijden staan we stil bij de betekenis van het lijden en sterven van Jezus. In soberheid willen we als christenen optrekken, samen op weg naar Pasen. Met elkaar nuttigen we een eenvoudige maaltijd en zoeken we de stilte, maar ook de ontmoeting en een moment van bezinning.

Ook u bent van harte uitgenodigd om aan deze maaltijden deel te nemen!

Inkeer, bezinning en gebed
*
3 ontmoetingsplekken in Maarssen
*
3 sobere maaltijden
*
3 maandagen
*
U bent welkom.

Sobere maaltijden in de 40-dagentijd
In de 40-dagentijd wordt op drie ontmoetingsplekken in Maarssen een sobere maaltijd, een vastenmaaltijd, gehouden.
Vasten kan iedereen op eigen wijze doen, de een onthoudt zich van een of meerdere maaltijden per dag, de ander onthoudt zich van luxe of actief zijn op de sociale media. De een vast een dag per week, de ander iedere dag.
Het klinkt wat tegenstrijdig: een sobere maaltijd, vasten en toch eten? Met de sobere maaltijden staan we stil bij de betekenis van het lijden en sterven van Jezus. In soberheid willen we als christenen optrekken, samen op weg naar Pasen. Met elkaar nuttigen we een eenvoudige maaltijd en zoeken we de stilte, maar ook de ontmoeting en een moment van bezinning.
Ook u bent van harte uitgenodigd om aan deze maaltijden deel te nemen!

De tafel is gedekt op…

  • Maandag 31 maart in de Priorij/Doornburgh Diependaalsedijk 17 Maarssen
  • Maandag 7 april in het parochiehuis van de Heilig Hart Kerk: De Eenhoorn Breedstraat 1 Maarssen
  • Maandag 14 april in de Open Hof Kerkweg 60 Maarssen

Aanvang 18.00 uur. Op al deze maandagen kunt u aansluitend om 19.30 uur de Vespers bijwonen. Als vervoer een probleem is, kunnen we dat voor u regelen. Laat dat dan weten als u zich opgeeft. Aan deze maaltijden zijn voor u geen kosten verbonden.

Vragen? Neem contact op een van de genoemde e-mailadressen of telefoonnummers.

Geplaatst in Blog kerkdiensten, Nieuws.