Oekraine 2013

STICHTSTE VECHT – JONGEREN – HAK – OEKRAÏNE

Deze vier woorden hebben een speciale betekenis. Voor de vierde keer wordt een werkweek georganiseerd naar Velyki Mosti in de Oekraïne door de Stichting Hulp Aan Kinderen (HAK), om te bouwen aan een kindertehuis.

Bijzonder omdat dit jaar maar liefst 19 jongeren zich spontaan hebben opgegeven om de handen uit de mouwen te gaan steken en mee te helpen met de verdere bouw van het kindertehuis. Deze enthousiaste groep gaat samen met twee begeleiders van 14 juli t/m 21 juli 2013 werken maar ook kennismaken met de omstandigheden in Velyki Mosti. Zou er dit jaar wel een echt toilet zijn en moeten we nog steeds douchen onder een ton met water? Geen 5 sterren dus…

Oekraine 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groep (drie ontbreken) jongeren en leiding klaar om te gaan werken in Oekraïne.
In willekeurige volgorde: Laura Capel, Lotte Dalderop, Niels van Doorn, Jelle van Engelen, Koen Friele, Luuk Friele, Sanne van Gool, Jasper de Jong, Sonja Jongeling, Jelle van Leeuwen, Iefke Maan, Lotte Overdijkink, Bernice Pont,  Annika Rams, Marlies Rams, Selvi Schulpen, Lisette van Veenendaal, Laurens Verkerk, Raquel van Vliet (jongeren) en Stanley van Es, Ida Verkerk (HAK bestuur).

Deze vier woorden hebben een speciale betekenis. Voor de vierde keer wordt een werkweek georganiseerd naar Velyki Mosti in de Oekraïne door de Stichting Hulp Aan Kinderen (HAK), om te bouwen aan een kindertehuis.

Bijzonder omdat dit jaar maar liefst 19 jongeren zich spontaan hebben opgegeven om de handen uit de mouwen te gaan steken en mee te helpen met de verdere bouw van het kindertehuis. Deze enthousiaste groep gaat samen met twee begeleiders van 14 juli t/m 21 juli 2013 werken maar ook kennismaken met de omstandigheden in Velyki Mosti. Zou er dit jaar wel een echt toilet zijn en moeten we nog steeds douchen onder een ton met water? Geen 5 sterren dus…

De verwachting is dat de werkzaamheden wel wat anders zullen zijn. Alle vloeren zijn gestort, alle wanden staan, de riolering is gegraven dus de tijd van verven is aangebroken. De afbouw en daarmee ook de opening van het kindertehuis komt hiermee weer een stap dichterbij.

Of het de laatste werkweek wordt zal de tijd ons leren. Ook de kinderen van Velyki Mosti kijken alweer uit naar de ‘Hollanders’ want dan staat voetballen en een waterballonnen gevecht op de gedeelde eerste plaats van vermaak!

De stichting HAK is sinds 2009 betrokken bij de bouw van dit kindertehuis, waarvan aanvankelijk gehoopt werd dat dit jaar de eerste kinderen hier een thuis zouden krijgen. Mede door de economische omstandigheden gaat dit helaas nog niet lukken; bouwmaterialen zijn de laatste jaren ontzettend in prijs gestegen in Oekraïne. De stichting HAK probeert zoveel mogelijk financiële middelen bij elkaar te krijgen zodat Nicolai Shagarov, de trekker van het project, gestaag door kan bouwen met alle hulp die daar is.

Helpt u ons door een gift over te maken? Meer informatie en een prachtige film over het project kunt u vinden op www.hulpaankinderen.nl

Uw financiële steun is meer dan welkom, een gift kunt u overmaken op banknummer 39.82.77.737 t.n.v. Stichting Hulp aan Kinderen.

Oekraine 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groep (drie ontbreken) jongeren en leiding klaar om te gaan werken in Oekraïne.
In willekeurige volgorde: Laura Capel, Lotte Dalderop, Niels van Doorn, Jelle van Engelen, Koen Friele, Luuk Friele, Sanne van Gool, Jasper de Jong, Sonja Jongeling, Jelle van Leeuwen, Iefke Maan, Lotte Overdijkink, Bernice Pont,  Annika Rams, Marlies Rams, Selvi Schulpen, Lisette van Veenendaal, Laurens Verkerk, Raquel van Vliet (jongeren) en Stanley van Es, Ida Verkerk (HAK bestuur).

Geplaatst in Archief.