Tentofnations

Bezoek ‘Tent of Nations’ in Israel

Zoals eerder op deze website gemeld, hebben een aantal gemeenteleden van 9 t/m 18 april jl. een indrukwekkende reis naar Israel en de Palestijnse gebieden gemaakt.Tijdens die reis is ook een bezoek gebracht aan ‘Tent of Nations’. Voorzitter van de wijkdiaconie Gerhard TentofnationsOverdijkink mocht namens degenen die reis maakten en de gehele wijkgemeente een geldbedrag van € 700 overhandigen aan dhr. Nassar van Tent of Nations. Dit bedrag was samengesteld uit de opbrengsten van de collectie die op 7 april tijdens de ochtenddienst voor dit doel is gehouden en de donaties van het reisgezelschap.

Op de foto vlnr: de gids van het reisgezelschap, dhr. Seije Woltjes, dhr. Gerhard Overdijkink, Ds. Jochem Stuiver met tussen hen in vertegenwoordigers van Tent of Nations.

Zoals eerder op deze website gemeld hebben een aantal gemeenteleden van 9 t/m 18 april jl. een indrukwekkende reis naar Israel en de Palestijnse gebieden gemaakt.Tijdens die reis is ook een bezoek gebracht aan ‘Tent of Nations’. Voorzitter van de wijkdiaconie GerhardTentofnations Overdijkink mocht namens degenen die reis maakten en de gehele wijkgemeente een geldbedrag van € 700 overhandigen aan dhr. Nassar van Tent of Nations. Dit bedrag was samengesteld uit de opbrengsten van de collectie die op 7 april tijdens de ochtenddienst voor dit doel is gehouden en de donaties van het reisgezelschap.

Op de foto vlnr: de gids van het reisgezelschap, dhr. Seije Woltjes, dhr. Gerhard Overdijkink, Ds. Jochem Stuiver met tussen hen in vertegenwoordigers van Tent of Nations.

Tent of Nations is een boerenbedrijf en vredesproject van de christelijke Palestijnse boer Daoud Nassar. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, net in Palestijns gebied. Dat de situatie daar lastig is voor deze (christelijke) Palestijnen heeft de het reisgezelfschap aan den lijve mogen ondervinden. De bus kon het boerenbedrijf niet bereiken doordat er rotsblokken op de weg waren gerold. Tijdens de noodgedwongen ‘wandeling met hindernissen’, zag de groep de steen met het opschrift “wij weigeren vijanden te zijn”. Daoud Nasser zegt daarover: “we hebben innerlijke vrede nodig om deze situatie het hoofd te bieden en ons er op een positieve manier tegen te verzetten. Daar hebben we hoop, geloof en liefde voor nodig.”

Tent of Nations wil een veilige ontmoetingsplaats zijn voor Palestijnen en Israëliërs en onderneemt allerlei activiteiten om bruggen te bouwen tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Voor kinderen uit onder andere Bethlehem worden jaarlijks zomerkampen gehouden. Aan dat bouwen van bruggen kon Gerhard als rasechte Hollander natuurlijk goed refereren, al bouwen we onze bruggen hier vooral om over het water te gaan.

Op de foto is ook te zien dat de Paaskaars voor licht en hoop in de Palestijns-Israelische kwestie is overhandigd. Namens Tent of Nations alle gevers heel hartelijk dank!

Geplaatst in Archief.