tentofnations

Tent of Nations: collecte op 7 april

Dinsdag 9 april hopen 24 gemeenteleden en mensen van buiten Maarssen op weg te gaan naar Israël en de Palestijnse gebieden. tentofnationsNaast het bezoeken van bekende Bijbelse plaatsen staan ook ontmoetingen op het programma met mensen die proberen wat te maken van de complexe politieke situatie in het land. In dat kader bezoeken we ook het project Tent of Nations. ‘We refuse to be enemies’ (we weigeren om vijanden te zijn) staat er bij de ingang… 

 

Dinsdag 9 april hopen 24 gemeenteleden en mensen van buiten Maarssen op weg te gaan naar Israël en de Palestijnse gebieden. tentofnationsNaast het bezoeken van bekende Bijbelse plaatsen staan ook ontmoetingen op het programma met mensen die proberen wat te maken van de complexe politieke situatie in het land. In dat kader bezoeken we ook het project Tent of Nations. ‘We refuse to be enemies’ (we weigeren om vijanden te zijn) staat er bij de ingang.

Tent of Nations is een boerenbedrijf en vredesproject van de christelijke Palestijnse boer Daoud Nassar. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever.
Tent of Nations wil een veilige ontmoetingsplaats zijn voor Palestijnen en Israëliërs en onderneemt allerlei activiteiten om bruggen te bouwen tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Voor kinderen uit o.a. Bethlehem worden er jaarlijks zomerkampen gehouden zodat ze even weg zijn uit een sfeer van angst en conflict. Voor de vrouwen uit het nabij gelegen dorp Nahalin zijn er cursussen Engels, computer, opvoeding en gezondheid.
“Mijn geloof is het fundament voor mijn werk hier”, zegt Nassar. “De situatie waarmee we kampen is moeilijk. We leven altijd onder druk, niet alleen fysiek, maar ook psychologisch. We hebben innerlijke vrede nodig om deze situatie het hoofd te bieden en ons er op een positieve manier tegen te verzetten. Daar hebben we hoop, geloof en liefde voor nodig.”

Om het werk van Daoud Nassar te ondersteunen zal in de dienst van zondag 7 april hiervoor worden gecollecteerd. We kunnen dat geld dan gelijk overhandigen als we er zijn. Daarmee kunnen ze o.a. olijfbomen kopen voor hun biologische boerderij.

Na afloop van de reis zullen we zeker verslag doen van deze ontmoeting en alle andere ontmoetingen. Alvast bedankt voor uw steun.

ds. Jochem Stuiver

(een gift overmaken kan ook: op rekening 34.01.13.103. van de diakonie onder vermelding van “Tent of Nations”)

Geplaatst in Archief.