Dominee Aalbers 25 Jaar Predikant (terugblik)

Waar zal ik beginnen. Als ik terugdenk aan 1 en 2 oktober buitelen gedachten, herinneringen en woorden over elkaar heen. Laat ik maar gewoon alles in chronologische volgorde nalopen.

Eerst zaterdag het feestelijke welkomstlied van kerkenraad (+ aanhang) en genodigden. Toen het overheerlijke buffet. Vervolgens de receptie voor werkgroepen, collega’s etc. De kerkenraad in toga’s met stola’s en een eindeloos lied. De toespraken van collega Smit en Henk de Groot. Dank voor jullie goede woorden. De volgende receptie voor gemeenteleden, met opnieuw veel hartelijke woorden. En toen de cadeaus van de gemeente: een plat computerscherm om nog beter te kunnen werken, een rolkruk om zonder halsbrekende toeren de bovenste boekenplanken te bereiken en cadeaubonnen om met Willy te genieten in de Schouwburg. Daarnaast waren er ook nog mensen met gelukwensen per post, boeken, cadeaubonnen en bloemen. We werden er stil van!
De volgende morgen de feestelijke dienst met mooie liederen van de zanggroep en prachtige orgelstukken van Matthijs den Toom. En na de dienst weer goede woorden. Eerst – geheel onverwacht – van Ton Koskamp, uit Halle, mijn eerste gemeente. Hij deed het op een wijze die typerend is voor de Halse mensen. En toen Bert Pont als voorzitter van de wijkkerkenraad. Hij had werkelijk alles uit de kast gehaald – zelfs Plato en Einstein kwamen eraan te pas. Natuurlijk zat het er dik in dat ik na alle typeringen die ik kerkenraadsleden bij hun afscheid meegaf, zelf aan de beurt was. Maar van deze typering werd ik opnieuw heel stil. Na de dienst opnieuw gelukwensen en hartelijke woorden. Thuisgekomen was er veel om over na te praten. We vonden het overweldigend. Heel, heel veel dank! Daarbij willen we met name noemen koster Wim en Lourens, die bij het receptieboek zat. Bovenal dank aan de leden van de feestcommissie die ervoor gezorgd hebben dat alles zo voortreffelijk verliep: Jeannette Woltjes, Henriëtte Korevaar, en Henk de Groot. Fantastisch!
Twee dankbare mensen.
Geplaatst in Archief, Blog kerkdiensten.