Projectsparen op christelijke basisscholen

In het kader van het Projectsparen op de christelijke basisscholen in Maarssen-Dorp, Maarssen-Broek en Tienhoven hebben de kinderen in het schooljaar 2011-2012 gespaard voor opvang van weeskinderen in Malawie. De Gereformeerde Zendingsbond (GZB) ondersteunt de Presbyteriaanse Kerk van Malawi.

Er sterven jaarlijks tienduizenden mensen aan aids en de kerk doet er alles aan om deze weeskinderen op te vangen.

In het kader van het Projectsparen op de christelijke basisscholen in Maarssen-Dorp, Maarssen-Broek en Tienhoven hebben de kinderen in het schooljaar 2011-2012 gespaard voor opvang van weeskinderen in Malawie. De Gereformeerde Zendingsbond (GZB) ondersteunt de Presbyteriaanse Kerk van Malawi.

Er sterven jaarlijks tienduizenden mensen aan aids en de kerk doet er alles aan om deze weeskinderen op te vangen.

Ze worden liefdevol ontvangen, krijgen een maaltijd en kunnen zelfs naar school. Dit schooljaar is het prachtige bedrag van € 6.145,39 opgebracht door de kinderen en hun ouders.

Het schooljaar 2012-2013 wordt er gespaard voor het René Kids Centre in Namibië.

Het thema is “Hoop voor de toekomst”. Auke en Annemieke Drost van de Hoeksteen werken daar in de sloppenwijken. De kinderen kunnen of willen niet naar school en hebben zo op geen enkele wijze uitzicht op een betere toekomst. Annemieke leert ze schrijven, rekenen en lezen, Auke geeft sportlessen zodat ze leren samen te werken. Ook vertellen zij alle kinderen over de liefde van de Here Jezus. De commissie projectsparen bedankt leerkrachten, ouders en kinderen voor hun inzet en hoopt dat ook in dit schooljaar weer een mooi bedrag ingezameld wordt.

De commissie projectsparen, de Ark: Corien Harrewijne, de Dorpskerk Nel van Woudenberg, de Hoeksteen Hans Drost en Open Hof Gisanne de Lange.

 

Geplaatst in Archief.